BioEste absolventă a Facultății de Teatru, secția Artele Spectacolului, Arta Actorului a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București (2010), unde a obținut ulterior diploma de master (2012). De asemenea, Simona a urmat și cursurile Centrul de Excelenṭă în Studiul Imagini (CESI), absolvind masteratul „Spectacol, Multimedia, Societate” (2015)

Este angajată a Teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov (TSA) din anul 2014, iar din 2017 angajată a Teatrului Municipal „L.S.Bulandra”. A colaborat cu Teatrul Metropolis, ARCUB - Centrul Cultural al Muncipiului București, Teatrul Odeon în producţii realizate de: Horaţiu Mălăele, Dragoş Galgoţiu, Andreea Vulpe, Răzvan Mazilu, Liviu Lucaci, Andrei Șerban, Claudiu Goga, Alexandru Darie, Dragoș Mușoiu, Zalan Zakarias, Diana Mititelu, Gavril Pinte etc.

Totodată, între anii 2014-2021 Simona a lucrat în cadrul Institutului Cultural Român (ICR). Are o vastă experiență în implementarea de proiecte culturale, obținând și o diplomă de acreditare în managementul organizației culturale acreditată de către Institutul Naţional de Cercetare şi Formare Culturală (INCFC).

În anul 2019 Simona a lucrat în cadrul Serviciului Marile Programe al ICR în calitate de curator şi coordonator principal pentru domeniul artele spectacolului al Festivalul Internaţional de Artă EUROPALIA 2019, an al cărei ediții a fost integral dedicate României.

A jucat în lungmetrajele „6,9 pe scara Richter” şi „Closer to the Moon” regizate de Nae Caranfil şi a participat la o serie de workshop-uri de teatru internaţionale precum: „Second International Summer Workshop on Ancient Drama” Delphi, Grecia, workshop organizat de Union des Théâtres de l'Europe (U.T.E); ATIS Stars Seminar, Institutul Grotowski Wroclaw, Brzezinka, condus de prof. Grzegorz Ziólkowski; „Improvizaţie în stil commedia del arte cu măşti tradiţionale balineze” condus de Duccio Bellugi Vannuccini, Théâtre du Soleil, Paris; Workshop de Excelenṭa „Gheorghe Dinica - În Căutarea Teatrului Existential” condus de David Esrig la Athanor Akademie für Darstellende Kunst, Burghausen, Germania şi altele.

A obţinut Premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru rolul Sam din piesa „Niște Fete” de Neil LaBute în cadrul Galei Absolvenṭilor 2010 a Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București.

În anul 2022 Simona a finalizat cursul Protocolul, eticheta și arta comunicării în diplomație, curs organizat de Institutul Diplomatic Român (IDR) și urmează în prezent studiile aprofundate de cercetare științifică în domeniul Teatru și Artele Spectacolului din cadrul Institutul de Organizare a Studiilor Doctorale și Postdoctorale (IOSUD) a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS).

De asemenea, Simona a susținut cursuri de public speaking și arta actorului în cadrul Dalles Go Brașov, iar în prezent își continua activitatea de trainer în cadrul Stage Masters.

În stagiunea 2023-2024 poate fi văzută – la Teatrul Municipal L.S.Bulandra în „Măsură pentru măsură” (regia꞉ Diana Mititelu) și CELULAR (concept꞉ Andu Dumitrescu, Vero Nica) – la Teatrul „Sica Alexandrescu" Brașov (TSA) în „Doi pe o bancă” (regia꞉ Boris Melinti), „Moartea accidentală a unui anarhist” (regia꞉ Claudiu Goga), „O Noapte Furtunoasă” (regia꞉ Puiu Șerban), „Singuri împreună” (regia꞉ Geo Balint), „Liniște în culise” (regia꞉ Zalan Zakarias), „Amadeus” (regia Gavril Pinte)

In anul 2024 a obținut o mobilitate de studiu ERASMUS+ la Universidad de Valencia, Spania.