BioEste absolventă a Facultății de Teatru, secția Artele Spectacolului, Arta Actorului a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București (2010), unde a obținut ulterior diploma de master (2012). De asemenea, Simona a urmat și cursurile Centrul de Excelenṭă în Studiul Imagini (CESI), absolvind masteratul „Spectacol, Multimedia, Societate” (2015)

Este angajată a Teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov (TSA) din anul 2014, iar din 2017 angajată a Teatrului Municipal „L.S.Bulandra”. A colaborat cu Teatrul Metropolis, ARCUB - Centrul Cultural al Muncipiului București, Teatrul Odeon în producţii realizate de: Horaţiu Mălăele, Dragoş Galgoţiu, Andreea Vulpe, Răzvan Mazilu, Liviu Lucaci, Andrei Șerban, Claudiu Goga, Alexandru Darie, Dragoș Mușoiu etc.

Totodată, între anii 2014-2021 Simona a lucrat în cadrul ICR...Are o vastă experiență în implementarea de proiecte culturale, obținând și o diplomă de acreditare în managementul organizației culturale acreditată de către Institutul Naţional de Cercetare şi Formare Culturală (INCFC).

În anul 2019 Simona a lucrat în cadrul Serviciului Marile Programe al ICR în calitate de curator şi coordonator principal pentru domeniul artele spectacolului al Festivalul Internaţional de Artă EUROPALIA 2019, an al cărei ediții a fost integral dedicate României.

A jucat în lungmetrajele „6,9 pe scara Richter” şi „Closer to the Moon” regizate de Nae Caranfil şi a participat la o serie de workshop-uri de teatru internaţionale precum: „Second International Summer Workshop on Ancient Drama” Delphi, Grecia, workshop organizat de Union des Théâtres de l'Europe (U.T.E); ATIS Stars Seminar, Institutul Grotowski Wroclaw, Brzezinka, condus de prof. Grzegorz Ziólkowski; „Improvizaţie în stil commedia del arte cu măşti tradiţionale balineze” condus de Duccio Bellugi Vannuccini, Théâtre du Soleil, Paris; Workshop de Excelenṭa „Gheorghe Dinica - În Căutarea Teatrului Existential” condus de David Esrig la Athanor Akademie für Darstellende Kunst, Burghausen, Germania şi altele.

A obţinut Premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru rolul Sam din piesa „Niște Fete” de Neil LaBute în cadrul Galei Absolvenṭilor 2010 a Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București.

În stagiunea 2018-2019, poate fi văzută: - la Teatrul Municipal „L.S.Bulandra” în „CORIOLANUS” (regia Alexandru Darie), în „Car(o)usel” şi „Omul cel bun din Seciuan” (regia Andrei Serban), „La Grande Magia” (regia Elie Malka) - la Teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov (TSA) în „Moartea accidentala a unui anarhist” (regia Claudiu Goga), „Fluturii sunt liberi” (regia Ion Mircioagă), „Mincinosul” (regia Vasile Nedelcu).